top of page

Neglebiter

Er neglene veldig korte, ujevne og skadet av biting? Ønsker du å få kontroll på bitingen, så du kan få finere negler?Når og hvorfor

Da er mitt beste tips å begynne å legge merke til hvorfor du biter, når det skjer og hvorfor. Neglebiting kan skje av mange ulike årsaker, hva er din hovedårsak?

på grunn av stress, angst eller kanskje av kjedsommelighet? Vær bevisst på årsaken, kanskje du må få ned stressnivået i livet ditt?


Motivasjon

Du må finne din egen motivasjon. Det samler seg mye bakterier på neglene og disse sitter du å biter på. Hvor gøy hadde det ikke vært å dra på en fest å kunne føle at ikke bare antrekket ser bra ut, men neglene også. Det er jo så flott med velstelte negler!


La de gro

For at neglene skal få til å vokse, må de få være i fred. Du trenger å finne ut hva som funker best for deg, her er alle forskjellige. Det finnes middel du kan smøre på som smaker forferdelig, men mange opplever dessverre at dette ikke hjelper. I noen tilfeller foretrekker kunder gelelakk da dette kan gjøres veldig naturligtro og funker til begge kjønn. Vær forberedt på at gelelakken ikke får et like godt resultat og holdbarhet som negler som ikke er preget av biting. Om gelelakk ikke er det rette for deg, er det neste alternativet eventuelt gel-x negler (negleforlengelse).

Negleforlengelse

Ved negleforlengelse er det viktig å ha realistiske forventninger.

Om du er neglebiter så vil kunstneglen holde dårligere. Dels fordi at din negl konstant er stresset og vil ha en reaksjon på kunstneglen, dels at du som neglebiter ikke er vant til å ha lengre negler som støter borti alt mulig. Hos neglebitere vil det sitte dårligere på uansett de første gangene, derfor bør bitere følges opp tett i startfasen frem til naturneglen har fått en normal lengde.


Pleie

Vi vasker hendene og bruker mye håndsprit for å forebygge smitte. Dette gjør at neglene og neglebåndene får en litt tøff behandling og kan bli veldig tørre og sprekker opp. Om du da er neglebiter, betyr dette at det er mer hudfliker å bite på som resulterer i sår. Derfor bør du absolutt investere i negleolje som du bruker daglig. Om neglene dine ser finere ut, er det ofte lettere å unngå biting.

Bruk negleoljen daglig!

Comments


bottom of page